Test za utvrđivanje rada bubrega

111,75 kn

Klinički ispitan test
Certificiran medicinski proizvod
Rezultat u roku od 5 minuta
Posebno preporučujemo dijabetičarima
Sadržaj: komplet s jednim testom
Diskretna dostava
Namijenjeno testiranju kod kuće

Albumin je bjelančevina koja je obično prisutna u krvi, ali ne u urinu. Bubrezi filtriraju oko 150 litara krvi na dan, a kod slabije filtracije u glomerulu, albumin može prijeći u urin.

Nema na zalihi

Opis

Više o testu za utvrđivanje rada bubrega M-Albu-Check-1

Test za utvrđivanje rada bubrega vrlo je pouzdan medicinski proizvod za otkrivanje povećane količine bjelančevine albumin u urinu.

Testiranje je jednostavno – potreban Vam je samo urin. Test je klinički ispitan i certificiran. Koristi se i u zdravstvenim ordinacijama te laboratorijima širom svijeta.

Budući da je brz, siguran i pouzdan, možete ga napraviti sami kod kuće (samotestiranje).

Testiranje se posebno preporučuje dijabetičarima. Komplet za testiranje koji ćete dobiti poštom sadrži sve što vam je potrebno za obavljanje testa.

Rezultat saznajete već u roku od 5 minuta. Njime utvrđujete nalazi li se u Vašem urinu albumin, što je znak oštećenja bubrega.

Bubrezi i bjelančevina albumin u urinu

Albumin je bjelančevina (protein) koja je obično prisutna u krvi, ali ne u urinu. Proteinurija (bjelančevine u urinu) ili albuminurija znak su bolesti bubrega i znak da je u urinu previše albumina.

Zdravi bubrezi ne propuštaju albumin iz krvi u urin, što nije slučaj kod oštećenih bubrega. Što je manje albumina u urinu, to bolje.1

Proteinurija i albuminurija rani su znakovi kronične bolesti bubrega, a istovremeno također čimbenik rizika za brže pogoršanje rada bubrega i rani nastanak konačnog zatajenja bubrega.4

Više o testiranju kod kuće (samotestiranje)

Test za utvrđivanje rada bubrega omogućuje Vam da kod kuće redovito provjeravate prisutnost albumina u urinu.

Glavna prednost u odnosu na uobičajeno testiranje jest to što možete sami kod kuće diskretno provjeriti prisutnost albumina u urinu.

Testiranje je jednostavno i diskretno, a već za pet minuta možete saznati rezultat. A tako izbjegnete i čekanje u redovima.

Testom za analizu urina možete također provjeriti prisutnost nitrita ili leukocita koji su znak infekcije urinarnog trakta -> kliknite ovdje.

Bubrezi – simptomi bubrežnih oboljenja ili kada se treba testirati?

Prema podatcima Europske udruge za zdravlje bubrega (engl. European Kidney Health Alliance) najmanje 10 % europske populacije ima kronično bubrežno oboljenje.2 Mnogi za to uopće ne znaju jer nemaju nikakvih problema.

Provjera albumina u urinu važna je za otkrivanje bubrežnih oboljenja i praćenje progresije bubrežnih oboljenja.1

Najveći rizik za nastanak kronične bolesti bubrega imaju pacijenti s dijabetesom, arterijskom hipertenzijom (povišeni krvni tlak), kardiovaskularnim bolestima i osobe s obiteljskom anamnezom nasljednog bubrežnog oboljenja. Ugroženiji su pušači i pretile osobe.

Stoga stručnjaci posebno preporučuju provjeru albumina u urinu spomenutim osobama kod kojih je veći rizik za nastanak kroničnog bubrežnog oboljenja.

Simptomi kroničnog bubrežnog oboljenja prilično su nekarakteristični i često se preklapaju sa simptomima patološke zahvaćenosti drugih organa.5

Koliko je učinkovit test za utvrđivanje rada bubrega?

Test za utvrđivanje rada bubrega stručan je i vrlo pouzdan dijagnostički test. Proizvodi se u Francuskoj. Već više od 10 godina koristi se u medicini i zdravstvu diljem svijeta.

Kliničke evaluacijske studije pokazale su najmanje 88-postotnu pouzdanost testa. To znači da je u najmanje 88 % slučajeva test dao isti rezultat kao laboratorijski testovi.

Glavne prednosti testa za utvrđivanje rada bubrega jesu to da ga možete napraviti sami kod kuće, diskretno (bez znanja drugih) i bez čekanja u redovima.

Kako djeluje test za utvrđivanje rada bubrega?

Test za utvrđivanje rada bubrega brzi je imunokromatografski test kojim se otkrivaju vrlo niske koncentracije albumina u urinu. Shodno rezultatu oboji se crta na testnoj traci.

Rezultat testiranja saznajete u roku od 5 minuta. Cijelo testiranje (uključujući čekanje na rezultat) traje oko 7 minuta. Jednostavnost testiranja opisana je u nastavku.

Postupak testiranja testom za utvrđivanje rada bubrega

  1. Pomokrite se u priloženu posudicu za urin.
  2. Testnu traku umočite u urin.
  3. Nakon 5 minuta očitajte rezultat.

Čuvanje testa za utvrđivanje rada bubrega

Komplet za testiranje rada bubrega čuvajte u originalnoj ambalaži na suhom, tamnom i čistom mjestu, primjerice, u ladici, na temperaturi od +4 do +30 °C.

Rok valjanosti testova je tri godine od datuma proizvodnje, pa se možete testirati bilo kada tijekom tog razdoblja. Ipak, obratite pažnju na rok valjanosti koji je otisnut na omotu s testnom trakom i na ambalaži.

Nakon što testnu traku, koja se nalazi u kompletu za testiranje, uklonite iz zaštitnog omota, morate je odmah upotrijebiti.

Upozorenje

  • Test za utvrđivanje rada bubrega potpuno je siguran, ali treba se strogo pridržavati priloženih uputa.
  • Omot s testnom trakom otvorite tek nakon pripreme na testiranje.
  • Riječ je o testu probira. Za postavljanje dijagnoze morate zatražiti savjet svojeg osobnog liječnika.
  • Za što točniji rezultat preporučujemo da za testiranje uzmete prvi jutarnji urin.

Upotrebljivost rezultata testiranja albumina u urinu

Rezultati testiranja koriste se kao prva informacija eventualne prisutnosti albumina u urinu, što je znak bubrežnog oštećenja. Testiranjem možete utjecati na učinkovitije i uspješnije liječenje u slučaju bubrežnih oboljenja.

Ako je rezultat negativan: pratite simptome oštećenja bubrega i ponovite test kod prve ponovne sumnje na oštećenje bubrega.

Ako je rezultat na granici: preporučujemo da povremeno provjerite razinu albumina u urinu.

Ako je rezultat pozitivan: pozitivan rezultat može biti privremena promjena Vašeg fiziološkog stanja. Preporučujemo da testiranje ponovite nakon nekoliko dana novim testom. Ako je rezultat ponovno pozitivan, zatražite savjet svojeg osobnog liječnika koji će odlučiti o sljedećim koracima.

Literatura:

1 National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Albuminuria: Albumin in the Urine. Dostopno na: https://www.niddk.nih.gov/health-information/kidney-disease/chronic-kidney-disease-ckd/tests-diagnosis/albuminuria-albumin-urine (5. 6. 2018).
2 European Kidney Health Alliance, 2013. The Alarming Rise in Chronic Kidney Disease in Europe: How to deal with this costly problem. Dostupno na: https://www.era-edta.org/images/2013_EKHA_Call_to_Action_ANNEX_2%20.pdf (5. 6. 2018).
3 Organizacijski odbor Svetovnega dneva ledvic, 2018. Kronična ledvčina bolezen. Dostupno na: https://www.svetovnidanledvic.org/resources/files/KLB_zgibanka_2018.pdf (5. 6. 2018).
4 Skamen J., Purg D., Lindič J., 2011. Odkrivanje kronične ledvične bolezni. Medicinski razgledi, 2011(50). 419-432.
5 Kveder R., 2014. Pristop k bolniku z ledvično boleznijo. V: Lindič J., et. al. Bolezni ledvic. Ljubljana: Slovensko zdravniško društvo – Slovensko nefrološko društvo in Univerzitetni klinični center Ljubljana – Klinični oddelek za nefrologijo, Interna klinika. 21-27.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Test za utvrđivanje rada bubrega”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Srodni testovi...