Test na bakteriju koja uzrokuje čir na želudcu

12,99 

Odlična cijena!

Klinički ispitan test
Certificiran medicinski proizvod
Rezultat u roku od 10 minuta
Sadržaj: komplet s jednim testom
Diskretna dostava
Namijenjeno testiranju kod kuće

Bakterija Helicobacter pylori naseli se u želudcu i svojim djelovanjem uzrokuje stanjivanje želučane sluznice, što dovodi do oštećenja epitela i stalnih upala. To uzrokuje čireve na želudcu.

Grupa testova:

Opis

Više o testu na bakteriju koja uzrokuje čir na želudcu PYLORI-Screen

Test na bakteriju Helicobacter pylori koja uzrokuje čir na želudcu vrlo je pouzdan medicinski proizvod za otkrivanje antitijela na bakteriju Helicobacter pylori. Testiranje je jednostavno – potrebna Vam je samo kapljica krvi iz jagodice prsta. Test je klinički ispitan i koristi se u zdravstvenim ordinacijama te laboratorijima širom svijeta. Budući da je brz, siguran i pouzdan, možete ga napraviti sami kod kuće (samotestiranje). Komplet za testiranje koji ćete dobiti poštom sadrži sve što vam je potrebno za obavljanje testa. Rezultat saznajete u roku od 10 minuta. Testiranjem dobivate odgovor jeste li zaraženi bakterijom Helicobacter pylori.

Više o bakteriji Helicobacter pylori

Infekcija bakterijom Helicobacter pylori najčešća je infekcija na svijetu, a njome je zaraženo 50 % svjetske populacije. Prema rezultatima istraživanja u Sloveniji je zaraženo 25 % ljudi. U oko 20 % ljudi dolazi do nastanka čireva na želudcu i dvanaesniku, MALT limfoma ili do raka želudca.

Šokantan je također podatak da više od 65 % vrsta raka želudca uzrokuje bakterija Helicobacter pylori. Ranim utvrđivanjem spomenute infekcije i posljedično ranim liječenjem pojavnost raka mogla bi se smanjiti za 45 %.

Više o testiranju kod kuće (samotestiranje)

Infekciju bakterijom Helicobacter pylori otkrivamo invazivnim (želučana sluznica) i neinvazivnim metodama (izdahnuti zrak, stolica, krv) koje provode medicinski laboratoriji. Glavna prednost ovog testa na bakteriju Helicobacter pylori koja uzrokuje čir na želudcu jest da sami možete kod kuće provjeriti prisutnost bakterije, diskretno. Testiranje je jednostavno i već u 10 minuta možete saznati imate li spomenutu bakteriju. A tako izbjegnete i čekanje u redovima.

Kada se treba testirati na bakteriju Helicobacter pylori?

Testiranje na bakteriju Helicobacter pylori koja uzrokuje čir na želudcu posebno preporučujemo ako primijetite neki od sljedećih uobičajenih simptoma ili znakova infekcije bakterijom Helicobacter pylori:

– bolan osjećaj žarenja u trbuhu
– peckanje u želudcu
– podrigivanje
– mučnina nakon uzimanja hrane i pića
– gubitak apetita
– povraćanje kod kojeg neke osobe izlučuju krv
– neobjašnjiv gubitak težine
– osjećaj brze sitosti i teškog trbuha
– crna stolica s mirisom po željezu
– krv u stolici.

Koliko je učinkovit test na bakteriju Helicobacter pylorikoja uzrokuje čir na želudcu?

Test na bakteriju Helicobacter pylori koja uzrokuje čir na želudcu stručan je i vrlo pouzdan dijagnostički test. Proizvodi se u Francuskoj. Kliničke studije pokazale su da je test 94,1-postotno pouzdan. To znači da je u 94,1 % slučajeva test dao isti rezultat kao laboratorijski testovi. Glavne prednosti testa na bakteriju koja uzrokuje čir na želudcu jesu to što ga možete napraviti sami kod kuće, diskretno (bez znanja drugih) i bez čekanja u redovima.

Kako djeluje test na bakteriju Helicobacter pylorikoja uzrokuje čir na želudcu?

Test na bakteriju Helicobacter pylori koja uzrokuje čir na želudcu je imunokromatografski test koji otkriva antitijela na bakteriju Helicobacter pylori u kapljici krvi. Djeluje na principu vezanja antitijela na koloidno zlato. Shodno rezultatu oboji se crta na testnom uređaju. Rezultat testiranja saznajete u roku od 10 minuta. Cijelo testiranje (uključujući čekanje na rezultat) traje 20 minuta. Jednostavnost testiranja opisana je u nastavku.

Postupak testiranja

1. Iz jagodice prsta uzmite kapljicu krvi.
2. Krv i otopinu nanesite na testni uređaj.
3. Nakon 10 minuta očitajte rezultat.

Čuvanje testa

Komplet za testiranje na bakteriju koja uzrokuje čir na želudcu čuvajte u originalnoj ambalaži na suhom, tamnom i čistom mjestu, primjerice, u ladici, na temperaturi od +4 do +30 °C. Rok valjanosti testova je tri godine od datuma proizvodnje, pa se možete testirati bilo kada tijekom tog razdoblja. Ipak, obratite pažnju na rok valjanosti koji je otisnut na ambalaži. Nakon što testni uređaj, koji se nalazi u kompletu za testiranje, uklonite iz omota, morate ga odmah upotrijebiti.

Upozorenje

– Rezultat treba očitati u roku od točno 10 minuta. U suprotnom rezultat nije više važeći.
– Riječ je o testu probira. Za postavljanje dijagnoze morate zatražiti savjet svojeg osobnog liječnika.
Ako ste već liječeni zbog infekcije bakterijom Helicobacter pylori, postoji velika vjerojatnost da će test pokazati pozitivan rezultat unatoč tome što niste zaraženi.

Upotrebljivost rezultata

Rezultati testiranja koriste se kao prva informacija moguće infekcije bakterijom Helicobacter pylori. Testiranjem možete sami utjecati na učinkovitije i uspješnije liječenje Vaših želučanih problema.

Ako je rezultat negativan: pratite simptome infekcije i ponovite test kod prve ponovne sumnje na infekciju.

Ako je rezultat pozitivan: zatražite savjet svojeg osobnog liječnika koji će odlučiti o sljedećim koracima.

Kupnja testa na bakteriju Helicobacter pylori koja uzrokuje čir na želudcu po povoljnoj cijeni

Test na bakteriju Helicobacter pylori koja uzrokuje čir na želudcu možete naručiti bez recepta putem naše internetske trgovine Sanotest (kliknite „Dodaj u košaricu“), telefonom (+386 30 414 180) ili elektroničkom poštom (samotestiranje@sanotest.hr). Postoje tri načina plaćanja, i to plaćanje pouzećem (plaćate dostavljaču prilikom preuzimanja pošiljke), plaćanje karticama (Activa, MasterCard, Maestro, Visa i American Express) te plaćanje po predračunu (internetskim bankarstvom ili općom uplatnicom).

Naručene testove poslat ćemo Vam poštom u diskretnoj ambalaži. To znači da na ambalaži neće biti naznaka o sadržaju Vaše narudžbe, pa ćete tako samo Vi znati što sadrži pošiljka. Kod kupnje iznad XX HRK poštarina je besplatna.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Test na bakteriju koja uzrokuje čir na želudcu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Srodni testovi