Test na 5 droga u slini

179,25 kn

Istovremeno testiranje prisutnosti pet droga
Rezultat u roku od 5 do 10 minuta
Sadržaj: komplet s jednim testom
Diskretna dostava
Namijenjeno testiranju kod kuće

Psihoaktivne supstance utječu na živčane stanice.

Nema na zalihi

Kategorija:

Opis

Više o testu na 5 droga u slini

Test na pet droga u slini namijenjen je otkrivanju psihoaktivnih tvari u slini. Za testiranje Vam je potrebna samo slina.

Test je jednostavan, brz i siguran. Možete ga napraviti sami kod kuće. Komplet za testiranje koji ćete dobiti poštom sadrži sve što vam je potrebno za obavljanje testa.

Rezultat saznajete već u roku od 5 do 10 minuta. Testom za otkrivanje pet droga u slini može se utvrditi je li određena osoba u razdoblju od 24 sata uzela zabranjene supstance koje sadrže THC (marihuana, hašiš), amfetamine, kokain, MDMA ili metamfetamine i opijate (heroin, morfin, kodein).

Koje se zabranjene supstance provjeravaju (testirane droge)?

 • THC je psihoaktivna tvar od konoplje i hašiša.
 • Amfetamini su glavni sastojak određenih droga, primjerice, ecstasyja i speeda.
 • Kokain se dobiva od listova koke. Djeluje kao stimulans i smanjuje apetit. Uzrokuje ozbiljnu ovisnost.
 • MDMA pripada amfetaminima. Neki ljudi tu supstancu izjednačuju s ecstasyjem, iako potonji može sadržavati druge psihoaktivne tvari.
 • Opijati (heroin, kodein, morfin) su skupina droga. Derivat opijata je, primjerice, heroin, koji je osim LSD-a i THC-a najčešća zabranjena droga.

Više o testiranju kod kuće (samotestiranje)

Test na pet droga u slini omogućava da sami utvrdite je li u slini prisutna koja od psihoaktivnih supstanci koje se provjeravaju ovim testom.

Glavna prednost u odnosu na uobičajeno testiranje je da cijeli test obavljate kod kuće, diskretno i jednostavno u samo 15 minuta. A tako izbjegnete i čekanje u redovima.

Kada se treba testirati?

Testiranje na prisutnost psihoaktivnih supstanci posebno se preporučuje ako primijetite koji od sljedećih čestih simptoma, odnosno znakova uzimanja droga:

 • znakovi očite opijenosti
 • vrtoglavica i nepovezan govor
 • pretjerano veselje i smijeh ili obratno, iznenadna potištenost i žalost
 • agresija i ljutnja
 • nekontrolirane emocije
 • loša koordinacija pokreta tijela
 • natečene i crvene nosnice, šmrcanje (kokain)
 • izrazito crvene žilice na bjeloočnicama (THC).

Koliko je test na 5 droga u slini učinkovit?

Test na pet droga u slini vrlo je pouzdan test. Proizvodi se u SAD-u. Evaluacijske studije pokazale su najmanje 97-postotnu pouzdanost testa. To znači da je u 97 % slučajeva test dao isti rezultat kao laboratorijski testovi.

Glavne prednosti testa na pet droga u slini jesu to što ga možete napraviti sami kod kuće, diskretno (bez znanja drugih) i bez čekanja u redovima.

Kako djeluje test na 5 droga u slini?

Test na pet droga u slini je imunokromatografski test kojim se otkriva prisutnost psihoaktivnih supstanci u slini najmanje 24 sata nakon uzimanja.

Rezultat testiranja saznajete u roku od 5 minuta. Cijelo testiranje (uključujući čekanje na rezultat) traje oko 15 minuta. Jednostavnost testiranja prikazana je u nastavku.

Postupak testiranja

 1. Priloženim pomagalom prikupite slinu.
 2. Slinu istisnite u testni uređaj.
 3. Nakon 5 do 10 minuta očitajte rezultat.

Čuvanje testa na 5 drog u slini

Test na pet droga u slini čuvajte u originalnoj ambalaži na suhom, tamnom i čistom mjestu, primjerice, u ladici, na sobnoj temperaturi od +2 do +30 °C.

Rok valjanosti testova je 24 mjeseca od datuma proizvodnje, pa se možete testirati bilo kada tijekom tog razdoblja. Ipak, obratite pažnju na rok valjanosti koji je otisnut na ambalaži.

Upozorenje

 • Nakon otvaranja omota s testnim uređajem test morate napraviti odmah.
 • Negativan rezultat možete očitati već nakon 5 minuta. Pozitivan rezultat treba očitati nakon 10 minuta. U suprotnom rezultati više nisu važeći.
 • Prije početka testiranja ruke treba temeljito oprati sapunom i toplom vodom.

Upotrebljivost rezultata testiranja

Rezultati testiranja koriste se kao prva informacija o potencijalnoj prisutnosti psihoaktivnih supstanci u slini. Na taj način možete sami utjecati na brže djelovanje i sprječavanje potencijalne ovisnosti.

Ako je rezultat negativan: pratite simptome i znakove uzimanja droga i ponovite test na pet droga u slini kod prve ponovne sumnje.

Ako je rezultat pozitivan: preporučujemo da zatražite savjet od odgovarajućih stručnih službi koje će Vas savjetovati o tome kako se učinkovito nositi s problemima koji mogu dovesti do ovisnosti.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Test na 5 droga u slini”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Srodni testovi...