Naša priča

Djelujemo u okviru instituta pod nazivom Inštitut za metagenomiko in mikrobne tehnologije (IMMT), jedinog privatnog neprofitnog istraživačkog instituta u području medicinske i okolišne mikrobiologije te nano-biotehnologije u Sloveniji.

Naša glavna misao vodilja jest otkrivanje i proučavanje neistraženih pojava te stvaranje novih znanstvenih i istraživačkih trendova.

Biti u samom vrhu znanosti za privatni istraživački institut vrlo je zahtjevno jer sav novac treba zaraditi na tržištu. Tako smo uz prijave na natječaje EU-a te u suradnji s industrijom pripremili projekt namijenjen poboljšanju zdravlja (Sanotest).

Sav novac koji namijenite za kupnju proizvoda u internetskoj trgovini Sanotest povjeravate nama kako bismo ga obogatili istraživanjima u spomenutim područjima.

Tko smo mi?

Odgovorni smo znanstvenici, u radu vođeni visokom razinom društvene odgovornosti. To se uglavnom odražava u obrazovanju. Aktivno obrazujemo naše najmlađe (projekt Mladi znanstvenik Ažbe), učenike srednjih škola, diplomante i doktorande.

Prvenstveno je važno da kroz vlastiti rad i novac stvaramo okruženje koje omogućuje znanstvena istraživanja za napredak čitavog društva. Sami financiramo znanost jer se tom sektoru dodjeljuje sve manje državnih sredstava.